Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η κατάληψη συνεχίζεται! ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ


Όπως μάθατε όλοι σήμερα συνεχίστηκε η κατάληψη κανονικά στο σχολειό μας. Παρότι οι διευθυντές και ο υποδιευθυντής του γυμνάσιου κατάφεραν να μπουν, τα 15μελη ζήτησαν ανώνυμη ψηφοφορία από τους παρόντες μαθητές. Για το Λύκειο η πλειοψηφία υπέρ της κατάληψης ήταν συντριπτική.

300 περίπου μαθητές υπερ και λιγότεροι από 50 κατά.

Το 15μελές του σχολείου μας έπαιξε για άλλη μια φορα τον ρόλο του "τζάμπα-μάγκα" στην κατάληψη. Ενώ γνωρίζαμε ότι θα υπήρχε στήριξη από τουλάχιστον 6 άτομα του 15μελους το τριμελές λειτούργησε ως εργαλείο του διευθυντή για να καταστείλει την θέληση για αγώνα περίπου 300 μαθητών.

Αφού λοιπόν το 15μελες "δασκαλεύτηκε" από τον διευθυντή κάλεσε και αυτό σε ανοιχτή συνέλευση χλευάζονταν ένα ένα τα αιτήματα. Ο γραμματέας του δεκαπενταμελους του Λυκείου διάβασε απλά ένα ένα τα αιτήματα και χωρίς σχολιασμό τα καταδίκαζε ως ανούσια.
Τελικά ακούστηκαν πολλές γνώμες, και πήγαμε για ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που αναφέρθηκε πιο επάνω.

Τελικά δεν υπήρχε συμμέτοχη για πορεία, καθώς και επικοινωνία και οργάνωση με άλλα σχολεία καθώς το 1ο επαλ δεν είχε άτομα να βγάλει στον δρόμο.
Έγινε μια συζήτηση μεταξύ μαθητών με το 15μελες-διευθυντή-σύλλογο γονέων, από τους οποίους το 15μελες σιωπούσε απλά και άκουγε, ο διευθυντής απαξιούσε να συζητήσει και ο σύλλογος γονέων προσπαθούσε να απορρίψει ένα ένα τα αιτήματα μας και να χαρακτηρίσει παρανομη την κατάληψη.

Τελικά ο σύλλογος αποχωρησε μετα από μιση ωρα από το σχολείο.

Ακουστηκαν από τον σύλλογο ότι πιθανον να γινουν ζημιες στην κατάληψη, πραγμα που δεν εχει συμβει ποτε, ιδιαιτερα φετος οπου την προηγουμενη εβδομαδα υπηρχε περιφρουρηση απο 2-10 ατομα ακομα και ωρες 12-2 το βραδυ.

Κρεμάστηκαν 2 πανο, ενα πανω στο σχολειο οπου εγγραφε :" ΣΟΣ θελουμε τμηματα 20 ατομων"
και το κλασσικο της καταληψης με τον κεραυνο σε κυκλο στην εισοδο.
Οι μαθητες υπερ και κατα επικροτησαν την πραξη.

Η νεα λιστα αιτηματων θα διατυπωθει συντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου