Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

6η ημέρα κατάληψης στο 3ο ΓΕΛ. 20/10/10



Σήμερα, μαθητές πάλι του 3ου Λυκείου πήραν την πρωτοβουλία να κλείσουν το σχολείο από νωρίς συνεχίζοντας την συμβολική κατάληψη.
Γονείς, καθηγητές, μέλη του συλλόγου γονέων συγκεντρωμένοι από έξω ζήταγαν από τα παιδιά να λήξει η κατάληψη.
Κάποια στιγμή όπου το λουκέτο δεν υπήρχε στην πόρτα για να μπαίνουν πιο εύκολα οι μαθητές, οι καθηγητές μαζί με τους γονείς όρμησαν μέσα. Τα παιδιά του γυμνάσιου έκαναν κανονικά μάθημα.
Τα παιδιά του Λυκείου μαζεύτηκαν για προσευχή και μετά ο διευθυντής τους πρόσταξε να μπουν όλα μέσα για μάθημα, κάνοντας ο ίδιος την αρχή μπαίνοντας στο σχολικό κτήριο.

Η αντίδραση των μαθητών ήταν όμως πρωτόγνωρη για τα δεδομένα που έχουμε μετά από 6 συνεχή  χρόνια καταλήψεων.
Η παρουσία του διευθυντή και των γονιών δεν φόβισε τους μαθητές. Μείναμε όλοι στην άυλη χωρίς να το κουνησουμε ρούπι.
Επίσης πρωτοφανής ήταν και η πρωτοβουλία του 15μελους να αρπάξει το μικρόφωνο μόλις φύγει ο διευθυντής και να ζητήσει ψηφοφορία υπέρ-κατά της κατάληψης χωρίς καθηγητές μέσα σε κάθε τμήμα, και υπό την επίβλεψη 1 μέλους του δεκαπενταμελους σε κάθε τμήμα.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το 15μελες πάλι στην αυλή.
Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της κατάληψης. γύρω στους 300+ υπερ και 50 κατα.

Κάποιοι μαθητές μπήκαν μέσα στα τμήματα για μάθημα παρολαυτα, φοβούμενοι τις πιθανές απουσίες. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι παράλογο καθώς το σχολειό τελούσε υπο κατάληψη. Οι υπόλοιποι μαθητές συγκεντρωμένοι στο προαύλιο έκαναν συζητήσεις, πάιζαν βόλεϋ, ποδόσφαιρο και άλλοι καθώς και μέλη του 15μελους συζητούσαν με τον σύλλογο γονέων και τους καθηγητές-διεύθυνση.

Τα μέλη του συλλόγου γονέων αποκάλεσαν τους μαθητές που έκαναν κατάληψη "κωλόπαιδα, και αλήτες" που δεν είναι πάνω από 5 αριθμητικά.
Ως απάντηση σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς δόθηκε από μαθητές και μέλη 15μελους ότι οι 300+μαθητές δεν είναι 5 και σίγουρα δεν μπορεί να είναι όλοι κωλόπαιδα και αλήτες.

Να μας απαντήσουν οι κύριοι του συλλόγου γονέων και ο διευθυντής, ποιος είναι περισσότερο αλήτης.
Ο μαθητής ο όποιος διαβάζει με τα λίγα εφόδια που μπορεί να του παρέχει το σχολείο, αναγκάζεται να καταφεύγει στην παραπαιδεία (φορντιστηρια/ιδιαιτερα), για να συμβαδίζει και να μπορεί να αντεπεξέλθει, και αγωνίζεται για το σχολείο του
Ή μήπως οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που δεν στηρίζουν τον αγώνα αυτών των παιδιών και σπάνε καταλήψεις/στοχοποιουνε μεμονωμένα άτομα ως καταληψίες, και πάνε κόντρα στην πλειοψηφία;

Η κατάληψη συνεχίζεται δυναμικά.
Ούτε ένα βήμα πίσω

Διαβάστε την λίστα αιτημάτων της κατάληψης 3ου γελ.
http://sto-teleutaio-thranio.blogspot.com/2010/10/blog-post_7661.html

3 σχόλια: